2022-05-19
网民钟意性价比高嘅餐厅,所以小编同朋友拣咗嚟呢间峰寿司鱼屋😆食lunch。留意喔~唔系间间峰寿司都一样好,就好似唔系间间寿司郎嘅质素都一样。小编对比左🆚深水埗同埋铜锣湾哩两间分店嘅资料同埋食评,深水埗果间嘅set lunch多咗个小食,但品质受到质疑,而铜锣湾哩间嘅质素最近呢几年都系好评😆👍🏻,所以小编最后拣咗呢间。🏷 B Set寿司🍣盛($79)套餐包含:三文鱼🍣海螺🐚北寄贝峰虾🦐海鳗鱼柚子味带子美国🇺🇸卷(3款x2)配面鼓汤+沙律🥗同张Menu有少少🤏出入🤣(原来Menu写住”因季节变换关系 寿司款式或有更改”),无咗个三文鱼腩,但系有多件柚子味带子。整体嚟讲啲寿司新鲜,无腥味,同食寿司郎一样甘开心🥳。虽然无咗件三文鱼腩,但系我觉得果件柚子味带子好特别,带子上面带有清新柚子味💛。🏷 D Set 滑蛋鳗鱼丼($99)配迷你乌冬+沙律🥗鳗鱼厚身,带微量小骨(可以食落肚果种size) ,烧汁如果可以加多啲会更加好😆。滑蛋煮得厚身,唔算腻口。*午餐*另收加一服务费
🏷 B Set寿司🍣盛($79)
套餐包含:
三文鱼🍣
海螺🐚
北寄贝
峰虾🦐
海鳗鱼
柚子味带子
美国🇺🇸卷(3款x2)
配面鼓汤+沙律🥗
🏷 D Set 滑蛋鳗鱼丼($99)
配迷你乌冬+沙律🥗
*午餐