2015-10-23
因为有人生日,所以打算去打下边炉庆祝下,最后朋友拣左黎靓煲皇依到开餐,依到有好多唔同既火锅选择,鸡煲、鸳鸯锅等等都有因为冇BOOK位关系,所以都特别早左黎,但估唔到我地系最早果枱环境唔算好大,不过都好够街坊一家大细黎食,座位间都几松动开头冇咩冷气,但之后愈食愈冻,都系要带定件衫好洗好碗筷,店员就放低调味料、酱料,我地当然点好野食先开始自行分配喇大蚬煲,因为当日冇蚬既关系,所以就转左做带子喇~材料有带子、冬菇、草菇、紫菜、莞茜,睇落份量十足,睇完有咩好食之后,就要等佢滚先食啰~汤底一滚就即刻夹比寿星仔~祝你快高长大喇XDDD汤底有少少既鲜味,不过未去到鲜甜,胜在材料够多,食左好一阵都未食完,带子就鲜味重啲,冬菇果啲都几香,如果汤底再鲜啲就更好~样样真才实料,带子不消一分钟就已经清晒喇!包心芝士丸,大家最中意食既一碟,大家都大爱芝士流心,丸既肉质够晒弹牙,咬开有热腾腾既芝士流出黎,香浓又够正~竹竺,打边炉当然唔少得竹竺,吸晒汤汁食落去爆水,鲜鲜既汤底汁,口感又爽,不过价钱就偏贵鱼皮饺,依个反而比较抵食,虽然熟既时间比较慢,但味道都几鲜香,中意食鱼皮饺既人都觉得唔错黑木耳,唔知边个咁健康嗌左
最后朋友拣左黎靓煲皇依到开餐,
依到有好多唔同既火锅选择,鸡煲、鸳鸯锅等等都有 因为冇BOOK位关系,所以都特别早左黎,但估唔到我地系最早果枱 环境唔算好大,不过都好够街坊一家大细黎食,座位间都几松动
开头冇咩冷气,但之后愈食愈冻,都系要带定件衫好 洗好碗筷,店员就放低调味料、酱料,我地当然点好野食先开始自行分配喇
材料有带子、冬菇、草菇、紫菜、莞茜,睇落份量十足,
睇完有咩好食之后,就要等佢滚先食啰~
汤底有少少既鲜味,不过未去到鲜甜,
胜在材料够多,食左好一阵都未食完,带子就鲜味重啲,
冬菇果啲都几香,如果汤底再鲜啲就更好~
丸既肉质够晒弹牙,咬开有热腾腾既芝士流出黎,香浓又够正~
鲜鲜既汤底汁,口感又爽,不过价钱就偏贵
但味道都几鲜香,中意食鱼皮饺既人都觉得唔错
所以一直好难洗,黑木耳其实几爽口,但味道不大
不过味道系唔错,不过本人偏爱包心芝士丸
充满鲜虾味虾丸,食落好似食紧原只虾咁,肉质系丸状般弹牙,
可以值得一试,不过价钱都系偏贵
不过同样问题,四只就要68确实唔抵食,五个人唔够分
肥牛唔算突出,比较推荐手打系列,但价钱都偏贵,今餐食得唔太抵呢!