2021-03-13 319 浏览
今日同妈妈行道风山 洗涤心灵后,落山医医肚 向大围方向行,揾到一间食waffle嘅餐厅,决定一试Set dinner menu, 妈妈被原只鱿鱼吸引左 好似平日屋企都少烹调到,就拣左9号餐嘅risotto~~TBH, 一serve到,我地心中都疑问饭在哪lol hahahaaaa, 嗯,聪明嘅大家一定都估到结果系系边。非常特别嘅一道,我地都食得好滋味,sauce同鱿鱼好夹,酿系body嘅risotto吸收晒龙虾汁嘅咸香,而呢个做法令饭身变得好淋,自己偏好食硬身返少少,不过都不失为一个新尝试伴碟嘅salad都好新鲜,啖啖索索声 粟米忌廉汤都好香浓。冲住waffle而黎嘅我,当然唔少得主角,拣左个人觉得最夹嘅朱古力同香蕉嘅口味雪糕中粒粒嘅朱古力令人幸福感倍增!每份嘅蕉蕉面有层焦糖nomnomnom.. 呢间嘅waffle非常厚实,轻轻有d蛋糕嘅质感,软身唔会弹走d刀叉lol(事关之前食过d超级无敌霹雳硬/脆,系唔太切到,称之为弹走我份刀叉..) 所以我对呢间嘅waffle有几高嘅评价!饮埋杯热嘅camomile tea十分完美
今日同妈妈行道风山
洗涤心灵后,落山医医肚
向大围方向行,揾到一间食waffle嘅餐厅,决定一试

原只鱿鱼龙虾汁意大利饭

Set dinner menu, 妈妈被原只鱿鱼吸引左
好似平日屋企都少烹调到,就拣左9号餐嘅risotto~~

伴碟嘅salad都好新鲜,啖啖索索声
粟米忌廉汤都好香浓。

焦糖香蕉朱古力窝夫

雪糕中粒粒嘅朱古力令人幸福感倍增!
每份嘅蕉蕉面有层焦糖nomnomnom..

所以我对呢间嘅waffle有几高嘅评价!

饮埋杯热嘅camomile tea
十分完美