2018-06-19
上个星期日到左沙田有赛马,今次就同屋企人去睇赛马顺便去左喜马当先试下呢边既半自助餐!一入到黎觉得唔错既系周围既环境都好洁净同埋装修好有欧洲既风格,感觉几华丽。服务态度都好有礼貌仲好有友善,一齐同我地倾下今日跑马既心得!第一时间就紧系去order主菜先,我地总共叫左两份香煎美国肉眼扒,同埋两份burger。主菜每位只系得一份,而且有部份要额外加钱,以burger为例,就系唔需要补钱,而香煎美国肉眼扒就需要每份补上$120。呢度同跑马地马场既餐厅一样,都系主菜以外都可以任食!咁系等紧既同时当然系去其他corner攞下野食先。自助餐既部份有沙律以外,仲有刺身!虽然种类唔算好多,但至少都有三文鱼,凡立贝同埋吞拿鱼,而且味道都唔错,可以同平日食日式放题既质素差唔多,而且都几份,吞拿鱼食落都觉得好新鲜,而三文鱼既纹路都好多。唔食刺身既朋友可以试下佢地既沙律,净系沙律都有三至四款,而且都好足料,十分推介菠菜西兰花鸡肉沙律!主菜都只系等左十五分钟就到!果然加左120蚊既餐质素上系有分别!我好喜欢食比较生既牛扒,如果你同一样都喜欢比较生既牛可能会有啲失望,因为牛扒最多只可以叫五成,但五成都尚可以接受,望
我好喜欢食比较生既牛扒,如果你同一样都喜欢比较生既牛可能会有啲失望,因为牛扒最多只可以叫五成,但五成都尚可以接受,望落色泽不俗,食落又真系好多肉汁,好有咬口,绝对无失望!
食完主菜之后去左自助corner拎甜品同埋生果。甜品有唔同既蛋糕,仲有Häagen-Dazs雪糕。
生果好新鲜,绝对唔系预先切好。
蛋糕有三款,最好食既一定系cheese cake! 柠檬布甸唔太酸同埋又唔太甜,恰到好处!
总结自助区既食物质素值得一赞,但主菜方面一分钱一分货,想要食好啲就最好upgrade!