我成日系马鞍山出没,之前听讲新港城中心开咗间任食放题嘅台式火锅店。周末喺屋企又唔知食咩午餐,就约埋朋友去试吓。餐厅空间好阔落,环境都好干净,啲食材睇落好新鲜。我同朋友各点咗一煲,90分钟任食,两个人都系$500到。朋友钟意食辣,就拣咗【红烧火牛】汤底,而我自己就拣咗【QQ骨胶原】。【红烧火牛】食落咸香带啲辣,好惹味。将啲食材放入去煮,汤味好快就渗透入啲食材入面,鲜香无比。【QQ骨胶原】有阵好鲜甜浓烈嘅猪骨汤味,而且入面加咗葱嚟提鲜,捞埋一齐好好饮。佢哋嘅一鼎壳饲牛肉片仲好贴心咁放咗提示12秒-15秒即食,煮出嚟嘅牛肉唔会太韧,好滑嫩。个人认为呢度嘅价钱公道,物超所值,食材新鲜,最紧要系好食又食得饱。带屋企人朋友嚟绝对系一个好好嘅聚餐地点。
餐厅空间好阔落,环境都好干净,啲食材睇落好新鲜。