2024-01-11
坚尼地城 | Blend & Glend呢日黎到坚尼地城同好耐无见嘅朋友s 聚餐,见到呢间餐厅啲位好阔好舒服咁,可以慢慢坐~ 夜晚有啲冻,呢度啲位仲有暖炉暖脚!而且食物都好好味!❁ 慢煮牛颊肉 $228一道非常值得一试嘅主菜。牛颊肉经过长时间慢煮,肉质极为嫩滑细腻,入口即化。搭配胡萝卜蓉,增添咗一份自然嘅甜味,令整体口感更丰富。以$228呢个价格黎讲,呢道菜嘅品质同份量绝对系物超所值。❁ (add on) Mini Mac & Cheese 芝士通心粉 $48我系好钟意食Mac & Cheese架!虽然呢个份量比较小,但味道一睇都唔马虎。通心粉煮得软硬适中,搭配浓郁嘅芝士同芝士粉,真系每一啖都好满足!❁ Ultimate carbonara 卡邦尼意粉 $138:美味嘅Carbonara,意粉煮得恰到好处,搭配浓郁嘅蛋黄酱同烟熏火腿,营造出丰富口感。每一啖都让人陶醉其中。相信卡邦尼系好多人嘅必叫之选~❁ 烤牛肉眼串 $128:肉食爱好者唔好错过!牛肉眼经过烤制,外皮香脆,内里肉质鲜嫩多汁。搭配适量的酱料,增添了一份层次和风味。特别嘅酱汁令人好开胃!推介!❁ 芝士番茄肉丸 $128:美味
❁ 慢煮牛颊肉 $228
❁ 烤牛肉眼串 $128:
❁ 芝士番茄肉丸 $128:
美味可口又热辣辣嘅小食。每一粒肉丸都鲜嫩多汁,好有猪肉味。搭配浓郁嘅番茄酱同芝士,增添一份浓厚嘅口感。