唔知点解呢 openrice 好搞笑!我次次真金白银甘去俾$食野 去发掘新地方介绍下 总要话间餐厅嘅代理人检举我!?死要逼我简乜野试食活动先俾post !不如你直接同我讲你唔俾人介绍啦~~~~有冇谂过可以同埋一大堆熊啤啤一齐食野呢?最近QT发现荃湾愉景新城冇间新餐厅叫「熊小馆」~ 我呢就系行街无意甘发现嘅 ~ 因为成间就好似童话世界甘好多熊啤啤又色彩缤纷~ 所以直接吸左QT入去~~入到去睇睇个「咩料」价钱上系家庭价~ 我同男朋友就叫左个2人晚餐set try try ~ 个餐汤系磨菇忌廉汤~ QT要赞嘅依个汤!好有诚意!因为个汤唔系罐头野 而系食得出系磨菇煲烂打溶再配忌廉煲到香滑~ 用跟碟嘅蒜容包点黎食!绝配!~ 头盘系青口~ 不过不失,如果个cream 杰身d可以浆到每只青口更佳!主菜烤猪手伴薯菜~ 味道够入味 淋上左黑胡椒汁~ 猪手值得欣赏位系皮系超级脆~ 脆到好似烧乳猪仔嘅皮甘~肉就好滑唔会干巴巴!QT觉得依间餐厅好适合一家大细黎 ,餐厅好细心有熊啤啤公仔书俾小朋友借读又有熊公仔~ 小朋友一见到佢地即时乖乖坐定定食饭~ 其实黎拍拖都唔错 环境啦 同价钱都容易令人接受😊

2016-04-19