餐厅: 富臨漁港
资讯:

餐厅: 富臨漁港
资讯:

我地一行4人由新城市慢慢行到过去,都系要等位,不过我地系等小菜位就快少少啰,约10分钟就入座喇。大家都等到饿,成8点几,嗱嗱淋拣好6个𩠌饭都唔使要喇。① 泡椒凤爪 ($32) – 泡椒真系辣得超入味够辣又酸,凤爪都爽口。② 瑶柱上汤杂菜煲 ($62) – 当见到白雪雪的上汤来到我本是很怕的,因为我唔钟意所有白色汤底.....朋友试过系鱼汤,讲明唔腥我才敢试,又真系唔腥且汤质几浓。材料有粉丝、虾干、小唐菜、腐竹、金菇及瑶柱丝,大大粒虾干𡁻多几下都仲出味,正!③ 京都沙拉骨 ($83) – 好多沙律墙吱上面..我冇食,见友人都几食得仲清哂,话OK㖞。④ 加拿大龙虾伊面 (每只$78) – 其实本来都冇乜期望,怕平得滞会整得唔好,谁不知又OK哠,虽然芝士汁浓但唔够芝士味,但龙虾肉质结实大大件,配上软硬适中的蛋面都几好噃。⑤ 芥末云耳 ($32) – 呢个系朋友点比我食嘅,云耳好爽,带著芥末味嘅汁,有少少攻鼻,仲有少量爽口芹菜,好味。⑥ 重庆辣鸡煲 (半只$88) – 食到最后鸡煲材出现,鸡都几滑,辣椒干好香,不过略嫌唔够辣。一路倾慢慢食,都可以食足两个钟,仲系清哂所有𩠌唔嘥野,都系慢食好,最
大家都等到饿,成8点几,嗱嗱淋拣好6个𩠌饭都唔使要喇。
① 泡椒凤爪 ($32)
– 泡椒真系辣得超入味够辣又酸,凤爪都爽口。
① 泡椒凤爪 ($32)
② 瑶柱上汤杂菜煲 ($62)
③ 京都沙拉骨 ($83)
④ 加拿大龙虾伊面 (每只$78)
④ 加拿大龙虾伊面 (每只$78)
⑤ 芥末云耳 ($32)
⑥ 重庆辣鸡煲 (半只$88)
一路倾慢慢食,都可以食足两个钟,仲系清哂所有𩠌唔嘥野,都系慢食好,最怕食了不知何味快快食完就走,虽然我系最憎食中餐,不过同老友聚埋食都唔错。
最后埋单 10% Service Charge Total = $412.5
2013-11-01
$412.5 (晚餐)