2024-08-26
周末我同BB去咗朋友介绍嘅一间位于荃湾广场嘅和牛烧肉一郎自助餐。一直听讲呢度嘅和牛烧肉好出色,所以我哋特登拣咗放题Set F嚟试下😋 顺便体验一下边烤肉变食嘅感觉,我系呢方面真系唔得,好彩有BB帮我 😅💗 极上夏多布里昂真系无得弹,肉质好软滑,脂肪分布得好均匀,入口完全唔油腻。呢个部位系菲力嘅中心部分,非常稀少。💗黑毛和牛🥩六款包括肉眼、肩胛肉、一口牛、三角腹肉、牛肋肉同牛肋条每款肉质都唔同,但同样鲜嫩多汁。尤其系牛肋条,脂肪分布得好好,烧起嚟香气四溢,真系令人食指大动… Yummy!!除咗和牛,仲送左个和有其他海鲜 👇💗原只鱿鱼🦑筒经过烧烤之后,外层微微焦香,内里依然保持住鱿鱼嘅鲜嫩弹牙💗特大帆立贝口感丰富,鲜甜味十足💗特大越南大虎虾亦系必试之一,烧烤之后虾肉鲜嫩多汁,带有浓郁嘅海鲜香味💗青口亦系一样鲜美,配上少少柠檬汁🍋,味道更加出色👍同BB一齐喺和牛烧肉一郎享受呢顿晚餐放题,真系一个好开心嘅经历。无论系和牛定系海鲜,每一样食物都令我哋非常满足呢度嘅食物质素一流,服务亦都非常好,非常推荐比大家试下👍!!
每款肉质都唔同,但同样鲜嫩多汁。尤其系牛肋条,脂肪分布得好好,烧起嚟香气四溢,真系令人食指大动… Yummy!! 除咗和牛,仲送左个和有其他海鲜 👇
💗特大帆立贝口感丰富,鲜甜味十足
💗青口亦系一样鲜美,配上少少柠檬汁🍋,味道更加出色👍 同BB一齐喺和牛烧肉一郎享受呢顿晚餐 放题,真系一个好开心嘅经历。无论系和牛定系海鲜,每一样食物都令我哋非常满足