2019-03-19
「君临天下」的山顶餐厅🚠⛰️ 小编钟意假日揾一间既好食、又relaxing既地方chill,如果有埋美景就一流喇!!。而尼间餐厅除左可以享受港岛区「君临天下」既感觉,食物方面都冇令人失望😋。。先上餐汤:罗宋汤酸辣度拿捏得恰到,虽然小编比较钟意更有味觉刺激既罗宋汤,但整体而言都算足料,配合餐包一齐食,绝对可以唤醒胃口!。。Forrest‘s Seafood Feast 炸虾拼盘:炸虾炸得好透!盐巴份量控制得唔错,作为一个‘’SaltBabe‘’表示满意~ 不过酱汁供应可以再多一点(需要问waiter提供酱汁)🍤🍤🍤🍤🍟 。。Shrimper‘s Net Catch:用啤酒煮法烹调既虾,以银色啤酒桶盛著,别具特色!作为小菜黎讲相当唔错!啤酒冇抢走虾既鲜味🦐🦐🦐。。Dixie Style Baby Back Ribs: 必食!尼道菜式系美式煮法既猪仔骨,不过食肉兽可能会唔够哦,因为骨头比肉既份量多。不过味道可口,相信腌制既时间充足,同出面食到既猪仔骨or猪肋骨更有餐厅特色。赞!🍖🍖🍖🍖