第一次写食评,几好味嘅野都一向冇吸引到我要写食评,估唔到被一个极差嘅女侍应激到我要写食评呢位女侍应企门口,一入去就系佢招呼你第一句唔系欢迎你,而系质问你 "有冇book 位架?"同佢讲我地姓咩,佢话姓咩嘅黎左啦,坐低左个咯㖞我地指俾佢睇我地嘅booking (佢有张纸),佢就再去问坐低左嘅人,跟住走黎话佢听错左人地嘅姓,就指左我地坐另一张,全程冇礼貌,冇笑容,冇谂过讲声唔好意思食完野,继续倾计,佢走埋黎问我地仲有冇野要,我问佢攞左menu 睇。转头佢无啦啦走黎落单,问我食咩,但我完全冇表示过要落单,系佢自己走埋黎,知道我唔系落单就黑面,话咁我帮你收哂啲野,即刻执清台面,系清到连餐具都冇哂,亦唔再冲茶之后已经兴兴地,唔想再叫野食成餐饭由7 点坐低开始,食完倾阵计,其实只系去到8:15,佢走埋黎话出面有客等紧,要我地埋单。可能佢觉得我地两个人只系食左5 百几蚊,太寒酸繁忙时间餐厅要限时个半钟都可以理解,不过呢间餐厅系话唔限时的,结果未够个半钟就赶人,可能佢加句食唔够1 千蚊要自己识走,否则面斥不雅野系好味,串烧好有水准可惜一个女侍应已经足以破坏成间餐厅直头觉得系俾人当系乞衣咁样招待p.s.

呢位女侍应企门口,一入去就系佢招呼你

第一句唔系欢迎你,而系质问你 "有冇book 位架?"

同佢讲我地姓咩,佢话姓咩嘅黎左啦,坐低左个咯㖞

之后已经兴兴地,唔想再叫野食

可能佢觉得我地两个人只系食左5 百几蚊,太寒酸

野系好味,串烧好有水准
可惜一个女侍应已经足以破坏成间餐厅
直头觉得系俾人当系乞衣咁样招待

p.s. 唔知女侍应有几多个,我地就只见到一个,中年女人,其他男侍应系ok 嘅

2019-11-29