2019-10-31
见到facebook有广告话龙鼓滩番新左,最近天气又开始凉,咁咪一行4人去试新野,我地拣左平日去,本身惊冇位所以打去book,店员好有型咁答「听日⋯⋯唔会有人嫁啦,你wall in啦唔洗留位咁烦」🤣🤣🤣够爽快我中意!我地揸车入去既,可能因为平日关系,真系唔多人,佢有自己既停车场位,目测大约20个车位啦,但唔知仲会唔会有另一边可以泊。佢有分普通位$140同海景位$160,我地谂位海边会有d野睇,点知原来咩都冇⋯⋯只可以叫做系「海边位」,每人包餐具、2个装野食盘、手套同纸巾,开炉费另计。最重点要讲,野食选择真系好少😐数埋大约15款左右,有丸有烧卖鱼蛋、鸡翼、扒、粟米等等,d肉比晒松肉粉,乸到咩肉味都冇,食落都分唔到猪定牛,咖哩鱿鱼又冇鱿鱼味,得个辣字冇咖哩香,有d失望,最令我打个突既系有蕃薯但锡纸要自费,有粟米但牛油自费,事关佢其实有酱汁蜜糖任拎,茄汁、豉油、辣椒油都有,但牛油呢d咁灵魂既野要自费我系呆左既,不过算啦,呢个价钱就由佢⋯⋯⋯⋯最后,最庆幸一样野,toilet 好干净,女厕仲有坐厕添!去bbq最怕d厕所系流动式/「mou」厕,呢样野可以加番分🤣🤣🤣