2011-01-15
其实食左都有三个月,现在才有时间写食评呢!因为那里光线比较暗,相机感光度不足,所以D相都比较暗呢...真系慕OP 的名义去..其实我都无谂过会写食评, 但见OP那些唔识食既人系咁点人去食..真系觉得好难过于是, 展开我的OP之道首先讲下汤同头盘~汤, 个色几靓既, 饮落正常。蒜蓉包有D "un", 麻麻地。头盘带子薯蓉(正名原谅我, 长到忘记了..) 味道okay, 著蓉盐份刚刚好, 带出食欲, 使人更开胃了主菜呢~有鹅肝西冷及N安士黑猪扒~左面黑色的是鹅肝, 煎得有点焦, 幸好还未"Lon"。入口有少少渣, 虽然不是入口即溶, 但人地一百六十几成个Set 仲要系旺区, 都接受到啦~右面的牛扒正常, 六成这个是哥哥的黑猪扒,比我的牛来得嫰滑,几好一个Set紧系唔少得甜品啦XD佢呢个系生果批, 好似系Apple pie, 个皮系okay 酥脆, 不错不错 心太软从来都系三部曲~佢既卖相都okay~系无雪糕那种冰火感, 省成本呢..半流是, 速度,流畅度就可以接受流酾都几多~当然不能同五代同糖相提并论, 因为人地specialize 在dessert, and 50元一个 (49即50元)
于是, 展开我的OP之道
汤, 个色几靓既, 饮落正常。
蒜蓉包有D "un", 麻麻地。
右面的牛扒正常, 六成
佢既卖相都okay~系无雪糕那种冰火感, 省成本呢..
半流是, 速度,流畅度就可以接受
流酾都几多~
以这个160 食成个Set, 也是不错, 有下次!
顺带一提, 环境装修不错, 可惜客人好嘈, 讲野要大声。
见到有一个像贺军X的男侍应, 可惜礼貌麻麻XD, 唔知佢仲有无在那儿打工呢