疫情过后,尖沙咀诺士佛台酒吧及西餐厅恢复返生气,收工时间都几热闹~今日难得准时收工,即刻约埋fd 去支持一下先~我地拣左去呢一间Oasis Bar & Grill,餐厅提供高级西餐,仲设有酒吧,亦提供各式各样既鸡尾酒,一于去chill 下先~———————————————————·经典凯撒沙律伴温泉蛋及脆烟肉 : 沙律菜嘅份量都几多,而且好新鲜,入口好清新,我就最钟意佢地既温泉蛋,蛋浆够香浓creamy,夹埋沙律菜一齐食,好满足~·蕃茄水牛芝士配香草汁: 作为芝士控既我,每次见到都一定会叫!水牛芝士入口奶味香浓,质感柔滑,搭配埋新鲜蕃茄及香草汁,好fresh~·芒果蟹肉牛油果塔: 呢个菜式有惊喜!材料有蟹肉、牛油果蓉及芒果肉,几款都系啖啖肉既组合,口感够哂creamy,而且摆盘又美观,大推!!·香蒜白酒新鲜法国蓝青口伴法包: 蓝青口肉质新鲜嫩滑又够厚肉,好钟意佢地既香蒜白酒汁,香浓惹味,岩哂配法包一齐食~·香煎北海道带子蒜香辣椒墨鱼汁意粉: 呢个意粉用料好丰富!食落亦够哂弹牙,有咬口,带子好厚肉,鲜甜味浓,再以蒜香及辣椒炒制,食落好滋味~·Signature Cocktails: Th
———————————————————
·Signature Cocktails: The Oasis & Tropicoast
食饱就紧系叫返杯cocktail 慢慢倾下计啦~我就叫左杯Tropicoast,以Whisky做base,加入热情果汁、柠檬汁等果汁,入口好fresh,岩哂我慢慢叹!
———————————————————
总结
好耐都无黎过诺士佛台,气氛依然好热闹~餐厅环境够哂阔落,集酒吧及西餐于一身,食饭饮野都好适合~呢度既食物水准都唔错,份量丰富,大家都食得好满足~
2023-02-14