2022-11-01
这间咖啡店位于斜路上最顶嘅位置,店内的窗口比较细少又挂喺上面,走入此店就好似走进一个地下室lounge。入面以简约时尚风格的设计,一边墙壁以特别海浪配橙色、另一边以深绿蓝色和浅绿蓝色为主调,配搭木制长凳和黑色小圆枱。餐牌,2页Buzzed Tiramisu (HK$80).呢度嘅Tiramisu 用martini杯,目睹有6层.有3层是芝士忌廉,巳捞入杏仁酒,所以入口会有甜甜哋嘅果仁味,好特别.芝士忌廉之间有2层手指饼,用咗Glenfiddich single malt scotch 威士忌浸泡,酒浓但不会好苦,手指饼口感也变得软熟、湿润.顶层放上可可粉和一片75% 朱古力.最底层我食到有朱古力酱,甜甜的.多层味道好夹,好丰富,食到我舔舔脷😋Hand Drip Coffee — Sumatra Tim Tim (HK$75).印尼出产的咖啡豆,natural wash.taste有muscat grape、peach、stone fruit,甜美的咖啡香气四溢,入口甜甜哋,唔酸,正合我口味😋
餐牌,2页
Buzzed Tiramisu (HK$80)
.呢度嘅Tiramisu 用martini杯,目睹有6层
.顶层放上可可粉和一片75% 朱古力
.最底层我食到有朱古力酱,甜甜的
.多层味道好夹,好丰富,食到我舔舔脷😋
.印尼出产的咖啡豆,natural wash