Comebuytea系T.O.P入面人气好高既人间台式饮料店。相比起同样位于地层既老虎堂人气都冇呢间咁高😯。第一次饮呢间,望一望Menu,见到有6款系呢间推荐爆款既人气口味,仲要日销千杯,唔知真定假😂。纠结系Top1既重乳乌龙厚奶芋同厚奶乌龙小芋Q之间,所以问一问店员原来两款口味之间只差奶盖。最后嗌咗杯冇奶盖既厚奶乌龙小芋Q($35),老实讲饮完都谂唔出店家要推荐呢杯既原因🤔,所以我觉得呢杯俾我既惊喜程度未去到要推荐必饮。芋圆份量唔算好多,口感都几有咬口,芋圆味道偏甜,好彩我嗌咗茶底走甜,饮落整体既味道先唔会太过甜。鲜奶用明治,虽然味道未令到我好惊喜,但奶同茶比例的确调得几好👍🏻,唔会话太重奶味或太浓茶味。可惜呢款始终系店家推荐,仲以为有几好饮🙁,可能我期待太大,令我有少少失望...味道就系正正常常既奶茶味,好饮系好饮,但冇话好惊喜啰。如果嚟到comebuytea,嗌呢杯绝对唔伏,但又唔系必试之选🤔

2021-04-02