2015-07-12
1983 浏览
呢间盛八烧肉店尖沙咀分店做放题做得好寒酸我已帮衬呢间盛八烧肉店两年以上,最近见尖沙咀有周六及假日2小时放题,就订枱试下,订枱前已向一位新上任的卢经理说明(因呢间餐厅每两个月就会成班仕应连经理更换),我向卢经理说明如果没有足够的厚切牛舌(唔辣),我就会转去旺区分店食set Lunch,当时卢经理承诺一定做到有足够的厚切牛舌(唔辣),而且我还说明,我们来是为了厚切牛舌(唔辣),请提供足够的给我们,前一日又再电话通知,我们今日的需要,到今日去到只Order了两次厚切牛舌,就同我讲已经卖晒,为何一早承诺,今日就只得两转?厚切牛舌是餐厅多人叫的招牌菜之一,点会卖晒?不用想都知是刻意啦!还有我们一行六人,每次来的食物就只有四件 (四件一人一件都未够分啦!这叫放题吗?),还要等好久甚至吹促才来第二次,未试过食放题食成咁啰........直至尾声,我终于嘈,先比了一碟份量似样的牛肉(并不是牛舌,牛舌一早已话卖晒),如果一早知道被呃,我们就不会订尖沙咀放题,转去旺角食Set Lunch啦!食到一肚火,还有入座时六人,他们还想给我们六人一张卡位,得一个烧烤炉,基本常识啦,六人一个炉食2小时,点烧呀?一定食
请提供足够的给我们,前一日又再电话通知,我们今日的需要,
到今日去到只Order了两次厚切牛舌,就同我讲已经卖晒,
为何一早承诺,今日就只得两转?
基本常识啦,六人一个炉食2小时,点烧呀?一定食唔饱啦!
我们当然死人都唔坐啦!其它枱是有位的,实在离谱!见我们不肯坐,之后才安排另一张枱,
有一次仕应来执枱,竟然将汽水淋到我头,重蒙然不知,要我出声话佢,先说不好意思!
食到咁谷气,好心咁寒酸就唔好做放题啦!
想去食呢间放题的朋友,就自己谂过先,免得谷气!