2024-10-22 1319 浏览
今日悠悠闲喺中环,想起之前闲日食过一间好欣赏的牛扒餐厅,在午饭时间挤迫得很,星期日试吓再返去睇吓会唔会冇咁迫,去到真系冇乜人可以慢慢享受一下牛扒同薯条(薯条是可以refill的),一坐低侍应就推介咗个是日特别版招牌平铲牛扒,有推介唔使谂直接叫咗而且望张相都好吸引,件扒末到之前就嚟咗一镬薯条俾我医住个肚先啲薯条是幼身的那种,但很脆口也不是太干有薯仔肉在中间的那种很好食,到主菜上场这个推介是慢煮牛肉、大虾和肯琼酱。个酱个名好特别听完都唔知系乜但食落有点清新的酸味把牛肉的油腻感觉平衡起来,使这个慢煮牛肉的味道加分。唯一扣了少少分是我这件慢煮牛肉中间有肋,应该系我个人唔好彩😅
2024-10-20
  • Flat  iron  steak