餐厅: 周記點心 (流心點心)
资讯:

2023-06-25 635 浏览
有一次上想去周记点心食,但见到门口有好多人排队,所以冇食到。今日未到1:00,本身想去隔篱街食海南鸡饭,但见到周记点心唔使排队就转食周记点心喇。入到去,店员招呼咗我哋两个坐喺二人位,叫我哋喺QR code落单。我哋叫咗六个点心,包括虾多士,咸水角,牛肚,咖喱鱿鱼,糯米包同埋烧卖。过咗冇几耐,点心就陆陆续续咁嚟喇。虾多士:一碟有四件,好大件,但系咬面包时觉得啲油唧出嚟。咸水角:造型好可爱。表皮系烟烟韧韧𠮶只,唔系好脆口𠮶只,唔系好啱我口味。牛肚:一碟大概有七件牛肚加两件面筋。食得出香料味,牛肚够林够入味,好食。咖喱鱿鱼:好大碟。咖喱味香浓。入面有大概三四件面筋。糯米包:好少地方有得食糯米包。糯米饭软硬度适中,辣味好香。个皮好薄。好味。烧卖:猪肉有少少鞋口,味道一般。我哋食食吓先发现舖头唔似一般茶楼咁样又有收茶介,所以我哋只系叫咗两杯水(我哋两个都唔系太好茶)。如果你哋想饮茶就可以加钱叫。

过咗冇几耐,点心就陆陆续续咁嚟喇。
虾多士:一碟有四件,好大件,但系咬面包时觉得啲油唧出嚟。
咖喱鱿鱼:好大碟。咖喱味香浓。入面有大概三四件面筋。
烧卖:猪肉有少少鞋口,味道一般。