2024-09-01
老老实实,我今日下午三点路过见天突然好黑,就脚就冲入去填肚啦,入到去间野得十张枱左右,好 Up Dup 又迫都算,一坐低望下餐牌,我心「哗」左一声出黎乜茶餐厅野食都无,学澳牛剩系卖几款野食常餐系一个包、两块火腿、一份炒蛋,跟餐饮 $40,再望落去见到茶餐都系多叉烧汤意 $66,我心谂你 D 叉烧食左识飞定食左后生几年?结果平平地食左个常餐算数,贵到一个点咪又茶餐厅味道,仲贵过红茶、太兴、翠华,银龙,但人地有装修有服务你无啰!唔怪之得私人开嘅做做下会执笠,呢 D 价钱我唔系无钱食,系觉得咁迫嘅环境食呢 D 野我觉得唔值啰!食完走之后发现隔离条街果间 x 星仲贵,午餐要 $80,我觉得佢地开个价系因为附近无乜选择,隔离街间间都好似合谋定价咁,间间都咁贵,九龙城食野贵过油尖旺,真系第一次见识