2023-12-31 979 浏览
今次嚟到呢间日式餐厅,第一印象系个装潢好得意🎎,一入到去好似行左入小东京咁,环境好舒服,坐落落感觉真系几chill㗎。餐牌选择多到爆炸,决定点了经典的海鲜丼同埋串烧嚟试吓。啱啱上嘅海鲜丼,色彩缤纷,好靓仔,仲送埋碗味噌汤。海鲜新鲜过天,日本米又系得令到爆,一咬落去,鱼生嘅鲜甜味即刻四溢🍣,𠮶啲粒粒分明嘅饭嘅咀嚼感又系一绝,拌埋食真系无得输。串烧部分,哥哥啲烧得金黄,令到我都印象深刻。每一串都喺火候控制得刚刚好,带出食材嘅原味之余,个焦香味又点缀得啱啱好🍢。喊紧个,喺鱼生同饭嘅清新之后,串烧嘅惹味就黎得非常时候,变化丰富。期间服务员仲不时嚟问吓食得开唔开心,好贴心❤️。简单嚟讲,临走之前已经谂住下次要再嚟试第啲野,值得推荐俾身边嘅朋友知!