2024-01-16 513 浏览
大家好,今次我到咗一间茶饮店试吓佢哋嘅招牌,真系完全冇预到呢一踏进餐厅,已经闻到浓郁嘅茶香。我决定点咗一杯朱古力坚果奶盖茶同一杯宇治抹茶坚果奶盖茶。讲真,两杯都系得嚟滴滴香浓啰!朱古力茶个奶盖,滑溜得嚟仲有啲嘢嘢嘅坚果碎,加上格雷伯爵茶那个清香,真系饮落去好过瘾! 至于宇治抹茶呢,嗬,饮落去茶味真系又靓又浓,抹茶同红豆嘅配搭经典得黎又唔会太甜腻,真系几正!而家想同大家讲,饮呢啲奶盖茶,最正嘅方法就系一啖奶盖,一啖茶,咁样先至至可以饮到晒𠮶种层次分明嘅味道。😍我可以讲,呢杯奶盖茶真系几有水准,饮完之后心情都好哂,爽到弹起!下次想揾个地方闲下嚟,饮杯奶盖茶,呢度真系一个唔错嘅选择。食物分享仲未完,下次再会啦!👋🍵🌟