2023-12-22 210 浏览
今次行过马鞍山,撞正去咗一间食得好满足嘅餐厅。🍽️🌟 先讲讲呢个炸猪扒定食啦,真系想大赞一句 — 厨师手势一流!炸得金黄松脆,外层脆卜卜嘅脆啫啫感,咬落去肉汁四溢,猪扒嫩滑得嚟又多汁,搭配嘅青菜清新爽口,埋白饭一拼真系够晒顶级享受!配菜嘅南蛮鸡唔止外皮炸得恰到好处,连酱汁都搅拌得啱啱好,甜甜地微微酸,食落添晒风味。跟住嚟个奶茶,简直系香滑得来又唔腻口,有种暖笠笠嘅满足感。㊙️走进店铺,装潢简约得嚟又有格调,我特别钟意佢哋嘅榻榻米座位,慵懒嘅阳光透过落地玻璃洒落,feel到一种静谧嘅美好。最啱就系闲时同三五知己嚟呢度坐坐,倾吓偈,食吓嘢,真系可以轻松过一个悠闲嘅下午。食物味道、环境气氛,仲有啲乜嘢?一试难忘,下次仲会再嚟!😍🍜🌿