2013-09-21 1002 浏览
今日Lunch同事话去间好抵食的餐厅食意粉,仲要系有免费添饮一去到唔洗等位,但好多中小学生,几嘈,不过小朋友都系咁架喇。我地5个人坐低,侍应话今日汽水机坏了冇汽水冇计,饮其他咯。我点左鲜茄烟肉意,$31就已经包左任饮。我出去睇下有乜饮,除左汽水机,原来有好多款茶包,有Twinning茶包丶花茶包丶宇治绿茶包,另外有热饮机:咖啡、莫加丶可力丶朱古力,都好多选择。我拣左莫加,杯莫加好淡饮茶包好过,期望意粉好啲。意粉到了,卖相好麻麻,啲汁好水,食啖试下先,鲜茄味好够而且似用鲜茄煮,有粒粒鲜茄,烟肉有几片,一般味道,意粉质地就值得赞,因为煮得刚好份量系正常,唔太多唔太少。整体来讲食物一般,午餐$31唔算平,我自己就会去返茶餐厅食,虽然可能贵几蚊同冇任饮,但肯定意粉多𩠌啲饮品好味啲。

饮茶包好过,期望意粉好啲。

份量系正常,唔太多唔太少。

2013-09-20