2024-04-29 611 浏览
今日嚟行下启德,原本谂住食西餐,但喺水牌睇到佢张大虾相几吸引,最后拣左呢间野⋯⋯入嚟嘅时候六点几,唔算多人,我哋好快已经落order,不过等左好耐先有得食,睇返差唔多九个字先出到野,好夸张我哋叫左4样野⋯全部都拣有星星嘅招牌菜试Asura's烧大头虾我地就系俾呢张虾相吸引左嚟呢度,大头虾真身唔算大,但虾肉好爽弹,个酱汁好惹味,有啲唔明放两只长脚装饰做乜,谂返$218食只虾都几贵下,食饱睇其他店,百几蚊已经有烧龙虾食,好唔抵唔怪得唔觉有人叫呢个菜醉鬼炒河配和牛 (少辣)呢个一上枱俾佢吓亲,份量少得出奇啲粉得几啜,下边系菜垫住,啱啱睇comment见有人讲话份量多好抵咁话,哗,唔知系咪唔同时空,完全唔觉多,定系𠮶个人食开减肥餐,份量只系似出面嘅下午餐,炒河味道略咸,但最失败系啲牛肉又鞋又靭,仲有明明话少辣,点知辣到苦,个辣度系谭仔嘅小辣,我地食开系10小辣,好在佢份量得好少,我哋好快就食晒我哋问返店员,店员话本身辣唔可以走,所以小辣都好辣店员摆明当我哋傻我哋怀疑个店员根本冇落小辣,因为我听到隔离枱都有叫牛河走辣飞天炒通菜(转芥兰)(少辣)呢个菜一上,就发现佢落错单,俾左通菜,因为我地唔食得

我哋叫左4样野⋯全部都拣有星星嘅招牌菜试

,好唔抵
唔怪得唔觉有人叫呢个菜

醉鬼炒河配和牛

醉鬼炒河配和牛 (少辣)
呢个一上枱俾佢吓亲,份量少得出奇

好在佢份量得好少,我哋好快就食晒
我哋问返店员,店员话本身辣唔可以走,所以小辣都好辣
店员摆明当我哋傻
我哋怀疑个店员根本冇落小辣,因为我听到隔离枱都有叫牛河走辣
飞天炒芥兰

飞天炒通菜(转芥兰)(少辣)
呢个菜一上,就发现佢落错单,俾左通菜,因为我地唔食得通菜,店员就话可以转芥兰,点知佢就落错单,仲狡辩话我哋最后拣通菜
,明明系佢介绍话转芥兰,好在佢只系驳咗一句,佢再出声我就真系铲到佢飞天

讲返味道,我觉得几好,唔算好咸,同埋小辣真系小辣

芒果糯米饭

芒果糯米饭
我哋最系靠食呢个糯米饭先饱
佢呢个芒果糯米饭同之前食过嘅有啲唔同,糯米饭系唔热嘅,芒果甜得嚟似加左糖水,即系芒果本身唔系甜,味道一般
芒果热情果沙冰、香蕉椰子OREO奶昔

芒果热情果沙冰
香蕉椰子OREO奶昔
呢两杯野系最快出嚟,佢地融晒啲菜都未有⋯

味道一般啦,如果咁都难饮就死得

有样野好奇怪,佢哋唔会俾上菜纸或者枱号之类嘅单,埋单嘅时候就同店员指住喺边张枱,成件事白痴,睇返comment话系用QR code落单㗎㖞,但系完全唔觉啰,见其他枱埋单都系手指指

其实呢间野食物味道唔差,但等太耐同埋cp值低,所以应该唔会再嚟食了!
飞天炒芥兰