2012-10-23
今次特意为依间大阪王将平反而开 OpenRice 户口,希望以后唔好得 2 个 甘惨啦 ~ 每次去铜锣湾都唔知食乜好,一系太贵一系等太耐。某日两个人行到去名店坊本身想试下盛八食堂,但见大阪王将门口个display几吸引,而且做紧优惠有 8 折,所以最后入左去大阪王将。两个人最后拣左一个滑蛋猪扒定食、一个豆腐扒定食。定食入面除左主食同饭之外;仲包左五只饺子、一碟小配菜 (茄子) 、茶碗蒸、面豉汤、甜品同埋送一杯果汁。滑蛋猪扒 - 可以接受,d 粉唔算好厚。饭 - 系珍珠米入面加左d红糙米,健康之余食落口感我都几钟意。豆腐扒 - 麻麻地,下次唔会再点。饺子 - 味道不错,果然系招牌菜 ! 茶碗蒸 - 几好,而且最后先食都系热既。面豉汤 - 正正常常。甜品 - 话系师傅random出咩款,但两款都几好味 ! 整体来说,味道其实是不错的,而且份量都一定足够,食完好满足 ! 不过唔知系咪要等晒所有食物都准备好一次过拎出黎,个人觉得食物既温度可以再热少少。服务方面非常非常好 ( 可能因为新开张 + 无乜生意 ) ,本身以为无乜人就侍应会唔
滑蛋猪扒 - 可以接受,d 粉唔算好厚。
豆腐扒 - 麻麻地,下次唔会再点。
饺子 - 味道不错,果然系招牌菜 !
茶碗蒸 - 几好,而且最后先食都系热既。
面豉汤 - 正正常常。
甜品 - 话系师傅random出咩款,但两款都几好味 !
服务方面非常非常好 ( 可能因为新开张 + 无乜生意 ) ,本身以为无乜人就侍应会唔足够,但原来都几多人手反应又快 !
而且又坐得好舒服,就算唔系梳化位都好窝心甘准备左个篮系椅底下放手袋;加上唔洗等位依个 point 都会令我下次再去 !