2024-03-09
见到好多人影巨型嘅海鲜拼盘打卡所以黎食一黎系食鸡煲先,鸡煲都几惹味,鸡肉都唔算鞋,不过麻烦在要自己煮下佢🤣🤣小心会俾啲汁弹到然后上海鲜,正正常常,唔算话好鲜甜。调味嘅方法都比较单一,多数都系落蒜蓉。可能因为食完啲咁重口味嘅鸡煲之后食海鲜,令到海鲜有啲失色😢然后就系饮老火汤😚😚系我最钟意嘅一part🙌🏻🙌🏻本身已经好钟意饮汤,当日系乌鸡汤,冬天饮啱晒🥳味道真系似妈咪平时煲嘅老火汤👍🏻👍🏻如果可以我可以单独买汤返屋企🤣打边炉就用返老火汤个汤底去打,follow同喺社交平台post留言就可以任食牛肉🤣基本上即系强制要做啦。但都值得👍🏻因为啲牛肉几新鲜,牛味重得来又唔会话好鞋👍🏻👍🏻不过想讲就系坐得唔算舒服,个日坐位系木板凳🥲🥲而且环境都几逼。而自助区又喺厕所对出,丸都系冇盖冚住嘅🥶又有啲虫,所以我冇食到。啲菜就系雪柜一兜兜装好晒,几方便👍🏻
然后就系饮老火汤😚😚