行过街头巷尾,嗅到一阵阵麻婆豆腐嘅香味,唔经唔觉就走咗入去𠮶间小店。店内装修简简单单,啲椅子都有少少唔稳固,不过一坐低,上菜速度仲算快,真系等唔刻。间店随处都挂住D哗啦啦嘅招牌,不过我实话实说,够晒缤纷!先讲讲𠮶碗麻婆豆腐啦,辣得嚟唔辣喉,那种微麻带劲嘅感觉啱晒我口味。豆腐绵滑得滞,伴随住啲肉碎,入口即融,香!再加碗白饭,真系够晒捞!点咗根冰凉嘅青瓜作为小食,口感爽快,解解辣,真系齐齐整整!要命嘅系,个些肉饼,外皮脆卜卜,里面嘅肉香浓厚,葱花个轻微嘅辛香味好吸引,点上啲特制酱汁,味道一流!总结,这顿饭啖啖肉,每一啖都有说不完嘅故事。环境虽然唔算舒服到哪去,但个大味,绝对系街头美食嘅宝藏选择🌟!呢个地方,实行体验到咩叫做「平民价格,星级享受」。下次过嚟,仲要试吓其他菜式!😊👌💯