最近晚餐好似好耐无食过西餐,所以特别去咗铜锣湾附近,系嘅天后食咗呢间—— 🌟𝐎𝐧 𝐓𝐡𝐞 𝐒𝐩𝐨𝐭 𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐁𝐚𝐫 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭🌟入到去环境昏暗感觉好有气氛呀,仲要安排咗坐系半圆枱卡位,坐得舒适💕呢间餐厅的确真心好食到令我觉得好深刻,而且价钱唔算话太高,好推介,尤其系节日庆祝呢间都好掂🥰._./ 𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌 /🐖|𝗦𝘂𝗰𝗸𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗣𝗶𝗴 · 脆皮乳猪|🐖(法式干层马铃薯千层、腌溃白萝卜)见到小食类别有呢个脆皮乳猪就觉得好吸引,好少西餐厅有呢碟菜式,而我偏偏好钟意食😍上到枱,已经闻到好香,咬一啖个皮已经系好爽脆,每旧乳猪仲要里面夹杂咗煎洋葱片同芝士,味道系超夹超香💕•/ 𝑴𝒂𝒊𝒏 /🐂 | 𝗕𝗿𝗮𝗶𝘀𝗲𝗱 𝗢𝗫 𝗖𝗵𝗲𝗲𝗸 · 慢煮牛颊肉|♨️(松露薯蓉、腌渍白萝卜、西班牙红酱)慢煮牛我食唔少,但呢个又系食一啖已经好想追加再食下一啖,佢啲肉质腍到基本唔洗点咬,而且劲香浓,配埋啲汁简直好食到好深刻❤️•/ 𝑹𝒊𝒔𝒐𝒕𝒕𝒐 /🍄|𝗛𝗼𝗸𝗸𝗮𝗶𝗱𝗼 𝗦𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽 𝗠𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺 𝗥𝗶𝘀𝗼𝘁𝘁𝗼 · 北海道带子蘑菇意大利饭|🍲意大利饭要整得好食一啲都易,而佢呢个意大利饭我觉得整得好出
._.
/ 𝑺𝒏𝒂𝒄𝒌 /
🐖|𝗦𝘂𝗰𝗸𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗣𝗶𝗴 · 脆皮乳猪|🐖
(法式干层马铃薯千层、腌溃白萝卜)

/ 𝑴𝒂𝒊𝒏 /
(松露薯蓉、腌渍白萝卜、西班牙红酱)

/ 𝑹𝒊𝒔𝒐𝒕𝒕𝒐 /
意大利饭要整得好食一啲都易,而佢呢个意大利饭我觉得整得好出色,意大利饭腍熟度啱啱好,而佢个汁系好结身又要劲重我最我嘅巴马臣芝士,带子煎得劲香浓,又系我最爱嘅味道😋

/ 𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕 /
🍰 | 𝗕𝘂𝗯𝗯𝗹𝗲 𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 · 泡泡烟熏提拉米苏|🍫
呢个甜品可以话餐厅嘅心机之作,因为呢个甜品系啱打卡影相📸️佢面头个泡泡烟熏就已经睇得出佢个诚意,可以我影唔砌🥹不过唔止卖相得,佢嘅味道亦坚得,唔会好甜,口感劲正👍🏻

/ 𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌𝒔 /
🥭|𝗠𝗔𝗡𝗚𝗢 𝗧𝗔𝗡𝗚𝗢 𝗙𝗜𝗡𝗘 𝗧𝗘𝗔 · 芒果探戈精品茶|🍵
🍓|𝗦𝗧𝗥𝗔𝗪𝗕𝗘𝗥𝗥𝗬 𝗛𝗜𝗕𝗜𝗦𝗖𝗨𝗦 𝗙𝗜𝗡𝗘 𝗧𝗘𝗔 · 洛神草莓精品茶|🍵
两杯果茶果香味浓郁,带有少少落神花酸味,而且虽然系一个茶杯咁上枱,但饮晒店员仲会帮你加热水,呢点赞🥰
._.