2016-11-13 2838 浏览
半年前帮衬过几次,觉得唔错今日行径就打算买外卖番屋企食1.餐牌唔同左,吞拿鱼同三文鱼种类少左一半,应该已经转左手唔系我之前帮衬𠮶时嘅老板2.之前三文鱼同吞拿鱼可以half/half咁拣,但而家只可以拣一种3. 佢问我个底跟咩,我问佢有咩跟,佢就话可以跟brown rice,sushi rice,藜麦,沙律,我就拣左三文鱼配藜麦,收钱𠮶时无端端变左$100(个餐牌写住$85),跟住我咪问乜藜麦要加钱?有个肥女店员"嗯"左一声就算,佢地喺我俾钱前已经将啲三文鱼放左落啲藜麦度,即系我想reject都唔得,好!当我睇漏眼藜麦要加钱,跟住肥女店员问我要唔要加糖心蛋,见过鬼仲唔怕黑咩!我梗系问佢要加几钱,佢话加$10,我话唔驶,跟住佢一脸"觉得你唔识货"嘅样同我讲"我地啲糖心蛋好出名架…",而家唔系糖心蛋好唔好食嘅问题,系你要加钱嘅野通通无同人讲要加钱/加几钱,剩系问人地加唔加,作为店员我觉得要加钱嘅野要讲啰,剩系问人拣咩/加唔加野,但又无讲要加几钱,已经唔系好唔好食嘅问题,系间舖头老唔老实嘅问题啰
半年前帮衬过几次,觉得唔错今日行径就打算买外卖番屋企食

外卖自取