2024-01-30
我之前喺「均香饼家」订咗三款口味嘅酥角,寻日终于收到,嬲到爆🤬我之前喺早鸟优惠嘅时候买咗三款口味,纯正花生、紫菜肉松同埋三重芝士肉松。纯正花生口味酥角 - 话说我𡚒年中秋节嘅时候去攞月饼见到佢有酥角卖,我就买咗两磅嚟试吓,当其时系每磅$100,觉得都OK㖞,咁啱今年见到佢又早鸟优惠,仲可以寄埋唔使特登去深水埗买,所以我就订,花生口味原价每磅$140,早鸟优惠每磅$120,咦?!唔系优惠咩?我就问佢,佢就回覆我:「旺季会贵啲,门市卖紧$140。」其实我都冇所谓,最紧要系好食,我就订咗两磅。琴日收到,即刻打开开嚟食,每包酥角都几碎下,而且唔系好脆,食第一旧嘅时候个心情已经开始有啲down down 地,因为同我之前去舖头买嘅差好远,点解会咁㗎?不过花生口味都未算最差,嚟紧讲𠮶两只真系要X出嚟!!!!!🤬紫菜肉松口味酥角 - 原价每磅$150,早鸟优惠每磅$130,我买咗一磅,呢个口味比起花生口味仲淋啲,食唔出有紫菜味,肉松亦都好少,食呢个口味食到自己好唔知食乜,不过都仲未到终极打大佬,下一个口味就系🌚⋯⋯三重芝士肉松口味酥角 - 原价每磅$170,早鸟优惠每磅$150,呢个真系超级大魔王😈
三重芝士肉松口味酥角 - 原价每磅$170,早鸟优惠每磅$150,呢个真系超级大魔王😈佢淋程度系称皇,我真系好怀疑系咪放咗好耐,佢淋到好似食紧过期嘢咁😵💫仲有一样嘢好奇怪,我基本上唔系好食到芝士味,三重芝士?即系三款芝士,照道理唔系应该好浓味咩?还是款芝士叫三重🖕🏿。真心难食到呕🤮,$150一磅应该都唔算平挂,但系俾啲咁嘅食物质素👎🏼
好多时我哋作为香港人,好想支持啲老店,但系有时佢哋偏偏捉住你呢一个心理,是是旦旦做一件事,只为咗赚你钱,尤其是一间有历史嘅老店,更加要对得起自己嘅招牌,唔好辜负咗你爸爸嘅心血。其实我上一次买月饼嘅时候已经俾错口味我,我原谅佢,决定再支持佢,就换来今次嘅结果😏。