2016-06-12 892 浏览
是日又到元朗觅食,元朗呢个地方我经常嚟,但系要我念有啲咩新餐厅我又真系未必即刻答到你。结果今日我试左一间系西菁街既西餐厅。个名几得意forever友缘西餐餐厅门面端庄优雅,环境阔落。入到去后,更有惊喜睇得出餐厅系装修方面好阔佬,家私选用高贵既款式,仲有高雅既吊灯。我们大概点半入座,好彩地有窗口位坐,十分舒适一坐底,店员很有礼貌地立即倒上一杯水及介绍餐牌。lunch set 大概100元,包餐包+汤+餐饮未食之前,同男友讲,净系环境都觉得抵。哈哈!当然,成餐饭都系有惊喜的不得不提,店员主动问我地会唔会庆祝某些特别节日,会既话,可为我们准备上甜品及写上所要求既字所以提下大家,如果系庆祝既话,可以试下book台时同店员讲可惜我地好坦白,是日的确无特别野庆祝依家好少西餐厅有welcome drink,个人认为呢个环节系必须的!因此,又大大加分饮住杯热情果特饮黎念食咩落完order后,好快地,递上左什菌汤同蒜蓉包野菌磨菇忌廉汤饮既时候,每一啖都会食到细细粒既菇,感觉到真材实料。与此同时,菇味又唔会话太over,岩哂顶唔顺太浓菇味既朋友蒜包微暖,蒜蓉香慢慢地散发出黎,齿颊留香牛叫左7成熟,切开后,
结果今日我试左一间系西菁街既西餐厅。
个名几得意
forever友缘西餐
餐厅门面端庄优雅,环境阔落。入到去后,更有惊喜

我们大概点半入座,好彩地有窗口位坐,十分舒适

所以提下大家,如果系庆祝既话,可以试下book台时同店员讲

可惜我地好坦白,是日的确无特别野庆祝
饮住杯热情果特饮黎念食咩
落完order后,好快地,递上左什菌汤同蒜蓉包
野菌磨菇忌廉汤

蒜包微暖,蒜蓉香慢慢地散发出黎,齿颊留香
美国顶级安格斯肉眼扒
牛叫左7成熟,切开后,见到颜色粉红,唔错!
另外脂肪分布均匀。牛味足!
煎得唔错,有锁住肉汁,食落juicy
加10蚊可以拣意粉/饭!
我地拣左个意粉!意粉都好弹牙,煮得唔错!
烤焗加拿大黑毛猪肉眼扒
黑毛猪是我们今日最最惊喜既一个dish!
首先,煎得好好,原全锁住肉汁,食落好嫩滑。特别既系,佢配上苹果蓉,苹果蓉清新香甜。令到个黑毛猪更加清新脱俗
Green  tea  latte  /  almond  latte
画上完美句号既系 大大杯既
green tea latte and almond latte.
绿茶味好浓郁,好香,平时饮既green tea latte,都要叫少甜。

但呢杯完全岩我:只有浓香既绿茶味,没有糖水

整体来讲:
价钱相宜
黑毛猪必试
环境舒服高雅 (纪念日/特别日子必到)

2016-06-12
美国顶级安格斯肉眼扒