2024-01-15 33 浏览
今日夜晚去左铜锣湾嘅烧肉酒场食烧肉,呢间开左一段时间都未试过,所以决定黎试下。好耐冇食烧肉,期待下。我哋叫咗一份椰菜丝沙律作开胃菜,再加埋一份和牛盛盒同埋牛舌羊肉,总之就肉肉肉。椰菜丝沙律&围炉蔬菜4.2/5⭐️椰菜丝沙律系我哋开胃菜嘅首选。椰菜丝沙律爽脆清新,加上酱汁拌埋食,味道好开胃。围炉蔬菜有新鲜生菜同埋紫苏叶,份量都可以,啱哂包住啲肉黎食,冇咁油腻😋和牛盛盒4.6/5⭐️和牛盛盒系一道豪华嘅菜式,里面有不同部位嘅和牛切片。和牛肉质鲜嫩多汁,每一口都带有浓郁嘅肉汁,入口即溶。烧烤过后嘅和牛更加香嫩,味道更加突出。点埋月见汁一齐食,真系绝配🤤蒙古羊卷肉、澳洲羊肩骨扒4.5/5⭐️蒙古羊卷肉肥美,烧完油脂满溢,好香口,澳洲羊肩骨扒,肉质厚实,肥瘦适中,烧完好香,食落又唔会好膻,唔错,比想像中易烧,好味😋。安格斯牛臀肉、厚切牛舌4.5/5⭐️安格斯牛臀肉嫩滑细腻,唔算肥,偏瘦但好大牛味,唔错。厚切牛舌就更加唔洗讲,必点,坚厚切,好soft好juicy,好味😋整体嚟讲,烧肉酒场食烧肉嘅体验好满意。除左食物质素高之外,服务质素亦有惊喜。个waiter 好亲切好好服务,又有笑容,绝对加分。如果你地都

椰菜丝沙律&围炉蔬菜
4.2/5⭐️

和牛盛盒
4.6/5⭐️

蒙古羊卷肉、澳洲羊肩骨扒
4.5/5⭐️

安格斯牛臀肉、厚切牛舌
4.5/5⭐️

整体嚟讲,烧肉酒场食烧肉嘅体验好满意。除左食物质素高之外,服务质素亦有惊喜。个waiter 好亲切好好服务,又有笑容,绝对加分。如果你地都系meat lover,真系值得一试!

2023-12-20
  • 和牛盛盒