2022-08-16
🥟🥟🥟呢排突然好钟意饺子所以去咗唔同嘅饺子店当正餐食😋✌🏻而观塘呢间已经系我第二次去食啦我中意佢小型自家制饺子店舖睇得出客人有好多都系熟客🥰•呢间店特别之处就系除左一间餐厅外亦都有唔少商品可以俾你买➡️例如有唔同嘅酱油、拉面、冻柜海鲜、和牛、豚肉、生饺子等等•老板话可以拣完牛肉/豚肉后即时整俾我地食🐷所以今日我就拣左一块黑豚梅头扒$61•大约等10mins后 一块新鲜即煎嘅黑豚梅头扒就递到你面前🐖😍老板仲特地一块切一块教你点食➡️首先食原味 跟住佢再晒上黑椒+幼盐叫你点黎食 跟住再切脂肪比例较多嘅部位食 等你有唔同层次嘅享受🥟饺子方面🥟➡️有几张menu纸俾你✅拣咩饺子原来有分厚皮or薄皮 / 水煮or生煎俾你拣今日我地就试左两款1. 🌽🥬水煮薄皮粟米拼白菜 15只 $58➡️非常健康清新嘅配搭 由于我朋友有湿疹 所以呢款清淡少少嘅岩哂佢食 皮薄果然唔同d 真系滑好多 粟米白菜馅料好足够juicy💦2. 🥟🥟生煎厚皮韮菜饺 12只 $58➡️一如既往我就系钟情于韭菜饺🤣今次呢个馅料豚肉味食得出几重 虽然佢系生煎外围较干 但估唔到一咬d汁又系必哂出黎 唔错厚皮嘅饱肚感重 我下次应该会叫薄皮试下
所以去咗唔同嘅饺子店当正餐食😋
✌🏻而观塘呢间已经系我第二次去食啦