2023-11-29
最近喺社交平台见到人哋post咗呢一个和牛set. 望落啲牛肉就觉得好正,于是自己都忍唔到口去咗试。餐厅好容易揾,隔离就系aeon .用手机QR code落单,我哋拣咗𠮶个和牛set,然后再散叫一啲其他菜。每个人嘅位𠮶度都已经配备好啲调料,仲有黑椒同海盐。呢个就系我睇到嘅𠮶个set我哋加钱升级咗做紫菜温泉蛋饭,饭嘅份量好多,我地两个女仔share食都足够。set包咗三款唔同部位嘅牛,三款都好好食,油脂好足,口感各有不同。我觉得依一个set佢更佳嘅地方就系佢打卡一流,影相就已经feel到高级咗我哋另外仲叫多咗几款食物,有扇贝,鸡肉,猪五花,同埋猪肋条,仲有个菇同生菜。鸡肉同平时自己烧𠮶啲真系好唔同,好似烧耐咗佢都唔会柴,好嫩,难度为零。相反个猪肋条就要少少技巧,因为始终个体积比较大而且厚。最好烧耐少少先熟。
餐厅好容易揾,隔离就系aeon .
呢个就系我睇到嘅𠮶个set 我哋加钱升级咗做紫菜温泉蛋饭,饭嘅份量好多,我地两个女仔share食都足够。set包咗三款唔同部位嘅牛,三款都好好食,油脂好足,口感各有不同。我觉得依一个set佢更佳嘅地方就系佢打卡一流,影相就已经feel到高级咗