2023-11-19 92 浏览
廿一堂 (将军澳)将军澳唐贤街19号天晋汇二期地下G08号小编家同将军澳距离好远, 今日黎廿一堂又重温下日本🇯🇵嘅风味😆😆1. 牛柳铁板烧套餐:牛柳有预先腌过,味道好浓,好重黑椒味,质感好淋身,上面仲有少少黑椒味嘅秋葵粒同炸蒜仲有只煎蛋,配上大大碗紫菜盖饭,满满嘅蛋白质,一个餐可以食到几款野,除左有口感之外,都好有营养呀☺️🏋🏻😏 2. 饮品叫咗绿茶奶冻饮,呢个套餐原本可以拣面豉汤/玄米茶/汽水,如果想饮特饮加配$10就得啦!3. 鲣鱼海带乌冬配关东煮套餐:乌冬汤底一啲都唔咸,份量带超多;而关东煮🍢入边系有糯米粉,烟烟韧韧,仲有厚厚嘅冬菇,个人都系钟意分开两边食🤣 因为两款汤底各有特色!4. 饮品,我叫咗玄米茶,和风十足🤣😛5. 小食部分: 大福(其实系套餐入边有得拣嘅,唔使加钱,佢外表系啡金色嘅外层,出边系炸粉包住入边系烟烟韧韧糯米糍,最核心嘅内围系朱古力味,👀🍫❣️😁😁😁🤣🤣6. 加配咗娃娃菜,要有充足嘅纤维😌我钟意佢唔多味精,唔会落好重调味料🧂食完唔口渴7. 炸饺子🥟皮薄系脆脆嘅外层,入面而系猪肉馅料,8. 炸手羽,微辣,两只唔够喉呀!🤣🤭9. 柚子味帆立贝,系冻食嫁,配柚子味好f
廿一堂 (将军澳)

将军澳唐贤街19号天晋汇二期地下G08号
4. 饮品,我叫咗玄米茶,和风十足🤣😛
7. 炸饺子🥟皮薄系脆脆嘅外层,入面而系猪肉馅料,
8. 炸手羽,微辣,两只唔够喉呀!🤣🤭
9. 柚子味帆立贝,系冻食嫁,配柚子味好fresh 而且啖啖肉
虽然呢间系快餐店,客源不绝,要自己揾位,但食物质素系中上,快餐得黎野食唔随便,一定要试下佢嘅小食!系有心思嫁!唔系剩系食饱就算🫨2 个人试左咁多款野都系255HKD! ! 😏其实除咗铁板餐之外,佢比较出名多人试嘅都系寿喜烧,有猪肉、牛肉及鸡肉三款俾你拣🥹☺️ 下次一于再试下佢个寿喜烧先!😌😄😃

除左将军澳分店,仲有2 间分店! 🫶🏻
1.荃湾大河道100号海之恋商场地下G02号
2.中环士丹利街33号地舖
3.乐富联合道198号乐富广场A区1楼1161-1162号舖