2022-09-16 114 浏览
Studio Caffeine 系佐敦屹立多年,火炭亦有分店,今次终于开到黎港岛区啦店舖好阔落,座位亦都唔少,仲有室外可以选择,我就拣左bar枱个边坐,可以望下街,木色既枱櫈,白色既地下瓷砖,仲有中间直条纹既bar枱,简约又型格Espresso punchEspresso + cold brew, 西柚汁&少少青柠,经过milk wash既过程,过滤晒d杂质后,变得清澈通透,呈琥珀色,饮落有咖啡香同果汁既果香Smoked salmon sour dough整件酸种包都食到好浓既烟熏味,烟三文鱼唔太咸,同水瓜柳真系好夹,搽上cream cheese 仲有刁草,紫洋葱,柠檬皮,食完整件都唔会觉得腻,好好食无论咖啡同食物味道上都系经过悉心配搭,乍看普通,但其实系花了很多工序时间去研制,价钱虽然略贵,但星期一至五8:00am - 6:00pm 凡惠顾任何酸种面包或手工意粉就送饮品一杯,心理上即刻觉得抵返晒😂

Espresso punch