2022-02-17 177 浏览
今日同朋友谂住上水一日游,早餐谂住食啲轻食,就揾到依间近红场嘅餐厅👅餐厅嘅枱唔多,想食嘅朋友仔可能要早少少到,早餐时间至到10:30🥯🌈炒蛋、烟肉、传统烤肠配酸种面包呢个我形容佢做迷你版嘅all day breakfast👻可以见到佢嘅蛋炒得好靓,份量都唔少㗎,应该都有两至三只蛋喺里面,啱晒劲钟意食蛋嘅我🤤肠仔唔会话好咸,空口食都冇问题。佢配埋两大件嘅面包,虽然唔系好明酸种系点解,似系烟韧嘅法包(?)而且都搽满咗牛油先攞去焗,所以都香脆嘅!记得趁热食🌈烟肉芝士三文治依款都系攞法包夹住,不过个人认为呢只法包比较硬身,可能我哋迟咗食(?)而且个包冇酱料,烟肉同埋个包一齐食都会有少少干,呢一点要再谂谂啦~不过依间店整体都系唔错嘅!我见都有几多熟客帮衬,店主同埋顾客嘅关系都keep得好好

🌈炒蛋、烟肉、传统烤肠配酸种面包

🌈烟肉芝士三文治

烟肉炒蛋,传统烤肠配酸种面包
烟肉芝士三文治
2022-02-17
$50 (早餐)
烟肉炒蛋,传统烤肠配酸种面包