2024-02-03 787 浏览
今天决定去那家我超爱的UCC拜访一番🍽️,点咗份香煎牛肩肉眼扒定食,一睇份量唔算庞大,但味道就真系几好㗎喂!牛扒嘅口感够腍,唔会话干柴柴,带咗点点香气,仲要个火喉准到咁唔使试。至于附送𠮶个蒜蓉包,蒜香味扑鼻,咬落去啱晒我哋嘅口味👍🏼。佢哋咖啡仲要提提你,温柔地拍拍你嘅肩膀,话你食得开心啲。咖啡cream加落去,打转吸一啖,丝滑得嚟唔会太甜腻,顶呱呱!另外嗌咗个烟三文鱼薄饼,新鲜到出汁,d皮敲一敲系松脆吱吱声,每一啖都有烟三文鱼嘅丰富味道配上啲芝士,厚道!讲到自助沙律吧,𠮶啲薯仔沙律出奇咁滑润,而且配料选择多到你拣唔完,我杯冻啡旁边就啱哂咗满满一碗清新沙律。最后,啱啱好留咗少少位,就点咗份香蕉朱古力窝夫,𠮶份浓郁朱古力味加啲香蕉,真系过瘾到不得了,正到爆煲!心谂,下次仲要再嚟试下其他嘢,真系值得开心一转🥰!