2022-06-08 375 浏览
咖啡酒吧集于一身嘅餐厅喺香港越来越多,今日经朋友介绍去左尖东嘅B’hood。我哋入餐厅之前职员俾左一张餐厅嘅贴纸,然后贴咗喺衣服上面,顿时勾起我以前MK时代落Club嘅情景🤣,当时Clubbing入场嘅时候要吸印仔或者痴贴纸。- 蟹肉龙虾汁蛋饼🥧蛋饼外皮有少少焦脆,入面非常松软,仲食到薯仔、蟹肉、洋葱其他材料,口感非常丰富。伴碟有自家制番茄莎莎、腌椰菜丝、茄汁焗豆和龙虾汁。蛋饼配龙虾更加惹味😋,配上其他伴碟亦有唔同风味。- 黑松露薯条主菜加$38就可以有咁大份嘅薯条,黑松露味唔算好突出,不过薯条够香脆已经好满足。- 烧纽西兰西兰扒一切开见到粉嫩嘅颜色就系我想要嘅medium熟度。西兰扒完全无筋,肉质juicy,$128嚟讲真系几抵食🤩- Is It a Mocha?一听cocktail名已经估到味道同Mocha差唔多。酒底以Volka为主,加上越南嘅单品朱古力豆同自家制甜酒,味道层次比Mocha更加丰富。- Hanakotoba 💐估唔到我都有收花既一日🤣,外型非常美观,上台𠮶下已经令我心花怒放。味道方面,调酒师加左苹果醋同蜜糖制成既果醋蜜oxymel,味道比较香甜,酒精浓度感觉无咁重

- 蟹肉龙虾汁蛋饼🥧
蟹肉龙虾汁蛋饼

- 黑松露薯条
黑松露薯条

- 烧纽西兰西兰扒
烧纽西兰西兰扒

- Is It a Mocha?
Is  It  a  Mocha?

- Hanakotoba 💐
估唔到我都有收花既一日🤣,外型非常美观,上台𠮶下已经令我心花怒放。味道方面,调酒师加左苹果醋同蜜糖制成既果醋蜜oxymel,味道比较香甜,酒精浓度感觉无咁重。
Hanakotoba

整体而言,食物有质素而且价钱完全唔贵,Cocktail充满心思,令星期一既blue monday vibe 完全消失🥰

2022-05-23
黑松露薯条
烧纽西兰西兰扒
Is  It  a  Mocha?
Hanakotoba