2024-03-23
下午3点3,拣左呢间「过日辰」食我既第一餐Honey Black🍯一细格既冬蜜蜂巢挂左系杯边配以黑咖啡,初头以为蜜糖系会加系咖啡入面,咁样呈上我觉得又可以尝到本身咖啡既味道,亦都可以因应个人甜度喜好落个冬蜜份量,咖啡带果香,应该系用了fruity豆,同冬蜜好夹Matcha Dirty🍵可能转了燕麦奶同走甜既关系,完全无dirty既效果,抹茶味浓郁虽然走左甜,但佢本身个燕麦奶都好甜,所以饮落唔会觉得好难入口自选配搭酸种多士🥪拣了烟鸭胸、杂菌 & 牛油果作配料,烟鸭胸同杂菌都系先炒香再放上酸种多士上面,牛油果熟到岩岩好,味道不错Apple crumble 🍎即叫即焗既苹果金宝热焫焫的,外脆内软,上面加了一球云呢拿雪糕同少少honeycomb 碎,底层系d苹果果肉,带微微既酸,整体唔会话好甜,我就钟意再脆身d既苹果金宝,再焗耐少少对我黎讲就更加perfect 整体食物同咖啡都唔错,地方虽小但都坐得自在舒适,我正正过左lunch时段,所以都觉得价钱略价,下次要拣lunch 时段黎食先得
Honey Black🍯
Matcha Dirty🍵