2016-08-31 1384 浏览
中午试下食下咖喱, 听人讲呢间咖喱好似唔错. 平日中午都算满座. 座位亦唔算太过迫.佢咖喱有好多款, 每款肉类都会有好多款咖喱可以赞. 我只有问下伙记应该叫边款咖喱, 如我吃唔辣, 佢就介绍印度咖喱, 香口一点, 要辣既, 佢又会介绍另一款, 多D调味同配料, 如下图, 深色D既就系辣D既, 食落亦都会香口D.一份咖喱大概$100左右, 没有饮品, 但可以选饭或薄饼. 我叫左咖喱羊肉, 好腍, 唔太SO味, 几好食 但同行朋友叫左咖喱鸡, 好硬, 唔腍, 牙都软. 份量其实都好多. 佢D咖喱其实好唔错, 好香好好味, 唔系大X活咁, 又辣又浓又刺激, 当然可能大家食咖喱要求唔同, 我只系试下形容一下个感觉 如果未试过又突然好想食下咖喱, 我都会推荐呢间咖喱屋, 只要唔好拣鸡就OK了

2016-08-05
  • 咖喱羊