咸蛋流心奶黄麻糬手工泡芙咸蛋手工吉士流心蛋黄酱烟韧麻糬原味香缇忌廉咸蛋黄碎粒原谅我太懒,食左几日先出post😙其实佢唔算系甜品,似咸点多d,但食哂成个又唔会腻㖞。呢个咸蛋黄奶黄整得几有质感,缓慢咁流落去,摆番上去,转头又流留落黎,质地唔会好水质,系挺身d厚身d的,言个画面很治疗,影左一千万张🎞️😝平时食既奶黄流沙都有偏甜/咸既,会比较浆口。而呢个系咸既,质感偏稠厚,食到沙沙既口感,感觉食紧起沙既咸蛋黄哦,黄金xxx o个d起沙呀🤩唔会浆口或好腻,刚刚好。😋👌Feel到泡芙师店主应该试左手好多之先做到呢个质感感觉麻糬好似大旧左,口感上再出左,仲烟韧左再好食左🫶去拎当日一堆人迫响铺头,大手一盒盒买puff同mad玛德连,好受欢迎呀,犀利👍我兜左几个圈,在揾左张凳坐阵先返去拎🐒虽然无莲蓉,但食月饼食到闷闷地真系可以转食佢,都几啱feel🌝送礼自队2相宜😀利申:(唔系打手,只系小忠粉🐒)#咸蛋黄#中秋送礼#中秋自肥#流心奶黄麻糬#流心麻糬泡芙#八月十五#流心奶黄#期间限定口味#中秋张定口味#中环街市
咸蛋流心奶黄麻糬手工泡芙

咸蛋手工吉士
流心蛋黄酱
烟韧麻糬
原味香缇忌廉
咸蛋黄碎粒

原谅我太懒,食左几日先出post😙

其实佢唔算系甜品,似咸点多d,但食哂成个又唔会腻㖞。

Feel到泡芙师店主应该试左手好多之先做到呢个质感

感觉麻糬好似大旧左,口感上再出左,仲烟韧左再好食左🫶

送礼自队2相宜😀

利申:(唔系打手,只系小忠粉🐒)

外卖自取
  • 咸蛋流心奶黄麻糬手工泡芙