2016-03-15
圣诞节同朋友黎食过一次Lunch之后一试难忘, 有晚约左同朋友系旺角食饭睇戏,但谂唔到食咩好, 个脑就自自然然谂起Li间Cafe啦! 个晚6:30pm就到餐厅,店入面有客但未满坐, 亦未见到有人龙出现住,唔洗等位就可以入坐。 我地两个人决定一人叫左一个Main course,留肚再食甜品! 橙汁 $22 饮品我想饮Fresh D既所以叫左橙汁, 橙汁够冰,就算唔系鲜榨都好, 佢最得意系佢用一个灯泡造型既樽入住, 同餐厅既风格劲Match不特只仲好盏鬼, 叫返樽黎影下相都几可爱啊! 烟肉忌廉扁意粉 $88 个晚我想食意粉,记得之前有试过Li到D意粉都觉得唔错, 所以就叫左Carbonara。 Li款意粉最佳食法就系拮穿只温泉蛋俾D蛋汁流出黎,然后再搅均黎食啦! 忌廉汁本身味道已经够哂浓郁,同蛋黄汁搅均后又带有蛋香, 酱汁轻易就挂到系意粉上面, 加埋烟肉碎、葱花同芝士粉,啖啖都滋味又满足! 美式三重芝士汉堡 $138 Menu上Total有三款汉堡,作为芝士控就当然会拣三重芝士Li款啦! 除左芝士汉堡,伴碟既仲有沙律同薯条, 整体份量好大, 两个女仔Share都够食! 汉堡卖相非常吸引,可
有晚约左同朋友系旺角食饭睇戏,但谂唔到食咩好,
个脑就自自然然谂起Li间Cafe啦!
个晚6:30pm就到餐厅,店入面有客但未满坐,
亦未见到有人龙出现住,唔洗等位就可以入坐。
饮品我想饮Fresh D既所以叫左橙汁,
橙汁够冰,就算唔系鲜榨都好,
佢最得意系佢用一个灯泡造型既樽入住,
同餐厅既风格劲Match不特只仲好盏鬼,
叫返樽黎影下相都几可爱啊!
忌廉汁本身味道已经够哂浓郁,
同蛋黄汁搅均后又带有蛋香,
酱汁轻易就挂到系意粉上面,
加埋烟肉碎、葱花同芝士粉,啖啖都滋味又满足!
除左芝士汉堡,伴碟既仲有沙律同薯条,
整体份量好大, 两个女仔Share都够食!
汉堡卖相非常吸引,可以见芝士溶到盖住左成块厚切汉堡扒,
汉堡扒仲有肉汁算系Juicy,虽然话系三重芝士,
但系青瓜、藩茄衬托之下芝味无想像中咁浓郁,
同时亦唔会令人有太饱滞既感觉。
本身想食Apple Crumble但卖哂,
其他类别既甜品又好多都无供应,
系店员推介之下叫左Cheese Cake试试。
Li款由店主自家制,每日限量供量既New York Cheese Cake,
睇落卖相唔算精美,比较普通,
食落蛋糕口感实得黎几滑, 可惜芝士味唔算好香浓,
而且我个人唔太中意偏淋身既饼底, 试过一次就够。
炖蛋面层既焦糖烧得香甜脆口,炖蛋质感Creamy,
不过就无咩特别,不过不失咁,
系旁边有士多啤梨粒同饼碎装饰卖相唔错。
可能系上次食既紫薯挞太出色啦,
令我今次非常期待食Li到既甜品,
其实两款都唔系唔好食,不过就唔算得上系惊喜之作。
今次系两个月内第二次黎Coffee Jobs,
唔知系咪夜晚黎既关系,好多款食物都卖哂或者无供应,
而Li个情况系上次无出现既, 我上网做左功课,
一心想叫既流心芝士炸鸡手指同Apple Crumble今次都试唔到,
不过好彩佢地咸食既水准依然好高,
所以我都好有兴趣再黎,唯有希望下次会试到啦!