2020-06-29
喺OpenRice见到呢个afternoon tea set有八折就约咗个朋友去食啦第一次食层架,个层架系放喺地下㗎每人有两个scone, 一个原味,一个芝士味原味scone系比较浓蛋香味Clotted cream 重牛奶味有士多啤梨果酱同玫瑰果酱个人比较喜欢士多啤梨果酱,玫瑰果酱则冇乜玫瑰味有三个多士,鹅肝酱多士最出色超级浓郁,齿颊留香龙虾墨鱼包,龙虾有少少辣味最后系一个鱼子酱薄皮最难食嘅系一个红萝卜蓉,真系完全食咗一啖就想Lur出嚟仲有三件咸食首先系一个炸嘅米饭团,都几特别,有少许泰国风味牛肉批都出色,不过稍为冻咗少少牛油果黑松露蛋批都好好食之后就系唯一嘅甜品芒果拿破仑,呢个甜品唔系以水果嘅数量取胜,一层层嘅吉士睇落超级漏但系吉士同吉士之间有一层热情果酱好酸,所以可以中和到吉士嘅漏,所以我系成旧食晒总括嚟讲佢呢一间嘅tea set主要系食咸点对于上咗年纪嘅妈妈黎讲非常啱食,因为佢哋唔系好啱食甜野👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻不过唯一一样唔系好满意嘅就系杯嘢饮我叫咗一杯香浓冻朱古力朋友就叫咗一杯cappuccino𠮶杯冻朱古力一入口系冇朱古力味,不过一阵可可味就会留喺喉咙原价要$78,不过对于
就约咗个朋友去食啦
第一次食层架,个层架系放喺地下㗎
每人有两个scone, 一个原味,一个芝士味
原味scone系比较浓蛋香味
Clotted cream 重牛奶味
有士多啤梨果酱同玫瑰果酱
个人比较喜欢士多啤梨果酱,玫瑰果酱则冇乜玫瑰味
有三个多士,鹅肝酱多士最出色
超级浓郁,齿颊留香
龙虾墨鱼包,龙虾有少少辣味
最后系一个鱼子酱薄皮
最难食嘅系一个红萝卜蓉,真系完全食咗一啖就想Lur出嚟
仲有三件咸食
首先系一个炸嘅米饭团,都几特别,有少许泰国风味
牛肉批都出色,不过稍为冻咗少少
牛油果黑松露蛋批都好好食
总括嚟讲佢呢一间嘅tea set主要系食咸点
不过唯一一样唔系好满意嘅就系杯嘢饮
我叫咗一杯香浓冻朱古力
朋友就叫咗一杯cappuccino
𠮶杯冻朱古力一入口系冇朱古力味,不过一阵可可味就会留喺喉咙
原价要$78,不过对于我呢只热爱朱古力嘅蚂蚁来讲实在太令我失望啦