2024-01-03 1014 浏览
跟朋友嚟咗这家餐厅,系咁叹「佢个上汤鱼翅简直系哗啦!」金黄色嘅鱼翅汤喺匙羹里面闪闪发亮,入口齿颊留香,汤头既鲜甜又有淡淡嘅鸡味,简直喺味道上得嚟「哗,窝心!」好戏仲未完,上嚟嘅龙虾🦞又大份又新鲜,Q弹嘅肉质,啖啖肉嘅感觉真系食到心都甜啦!同伊面一齐食,咸香味夹嘅配搭,令人一勺又一勺,实在停唔到口。烧鹅个皮香脆至极,肉汁满满咬落去无比满足,虽然份量唔细,但每一口都系香浓,食完之后口齿留香,回味无穷👍。个人最中意嘅系柚皮配鲍汁,虾籽那份海鲜香气配上柔软滑口嘅柚皮,斯文食都食唔够嘅好滋味。至于花雕醉乳鸽,呢个菜式真系香溢四溢,鸽肉松软酒香,个几好味啊!同场加映嘅蒸蛏子皇🐚新鲜弹牙,两字—正!虽然话呢间唔系豪华嘅高级饭店,但佢地嘅食物真系有质素,环境又优雅,下次还要再嚟!