2018-09-03
激死人,今晚等阿囡放游水,念住去食饭先,点知换来一肚子气,未食都饱咗!👿👿👿案发经过:头先7:30入到太古城SimpleLife, 唔驶等位,我哋两位即时入座,睇紧餐牌时,我觉得个位好冻,见到隔离有两张圆枱客人刚结账离座,我就向一名较后生的服务员查询可否转枱,佢答我:呢D系三人枱不能转,咁我就问佢:明明刚才是两位客人,点解而家又一定要坐三人?佢答我唔到,随后有位较年长的服务员走过来面无表情地说:而家比较多客,所以呢D枱要留给三位的客人。我再问佢:咁你有无另一个位无咁冻?又只系坐两个人?佢无回答我并以眼神暗示只有呢个位。。。。。最后我哋选择离座,行出门口,蚊都无只,D枱留比边个坐。😡😡😤😤客人的要求可以不理,又不是星期五,六,日,又不是高朋满座,究竟系乜道理。 同老细倒米?😠😠话过一定唔会再去,饿死都唔去,你请我都唔去,总之就一定唔去😠😠
案发经过:
佢答我:呢D系三人枱不能转,
咁我就问佢:明明刚才是两位客人,点解而家又一定要坐三人?
佢答我唔到,
我再问佢:咁你有无另一个位无咁冻?又只系坐两个人?
佢无回答我并以眼神暗示只有呢个位。。。。。