2019-05-19 593 浏览
猪大哥今晚兴致勃勃约我地去食饭,本来想食返上次泰国菜,但太多人等,转食韩烧。店内装修其实几靓,不过太暗,唔知系咪黑得济,店员都好似唔多睇到我地叫,次次举好耐手先有人望到,人手其实几充足,但大家都聚集喺门口😑除左服务,整体黎讲炑八韩烤都几好食。同其他韩国餐厅一样,一黎就即刻拎左柚子沙律,柚子味香浓, 沙律菜几新鲜。仲有泡菜、芽菜、酸萝卜、凉拌黄瓜等等嘅前菜。另外有炉边烤蛋同芝士粟米烧,2样都好食,前者好香滑,后者d芝士软绵绵,以上都可以添加。由于猪大哥系一个肚阔眼窄嘅人,佢疯狂咁叫左传说中的烧烤套餐,又追加左和牛胸腹,王者肋骨,鸡背肉配猪拼背肉,泡菜猪肉煎饼,炑八紫菜包饭,原味无骨鸡翼,最后当然食唔晒啦😱呢个传说中的烧烤套餐有牛前胸、梨汁猪梅肉、原切五花腩、春川鸡脾、特大鱿鱼、大虾、鸡脾菇、秋葵、粟米。鸡脾肉质很嫩滑,腌得入味。鱿鱼超级大条, 真系几抵食,爽口有鲜味。 追加1号:严选和牛胸腹,牛香味浓,唔太肥,肉质鲜嫰有口感。追加2号:王者肋骨,果然好王者,真系超级大份😍仲大过个炉呀。猪谂住用剪刀剪开方便烧,有个店员主动话帮手,系唯一觉得呢位店员最好。味道方面,重肉味,腌得刚好唔会咸。追

前菜

传说中的烧烤套餐

追加1号:严选和牛胸腹,牛香味浓,唔太肥,肉质鲜嫰有口感。

和牛胸腹

王者肋骨

追加3号:鸡背肉配猪拼背肉,太饱食唔到,老公话好食🤣

鸡背肉配猪拼背肉

特级泡菜猪肉煎饼,粉浆厚,做唔到外脆嘅口感,而且只有辣味。
炑八紫菜包饭,有青瓜条、萝卜条、鸡蛋等,材料丰富,咬起黎冇散开,唔错。

炑八紫菜包饭

原味无骨鸡翼,炸鸡嘅味道争少少,只食到外脆内软嘅鸡肉,如果点盐或辣酱会好d。

原味无骨鸡翼

草莓梳打,呢个好饮😋原粒草莓,甜甜酸酸几开胃。
柚子冰茶,开始时呀猪妈冇搅匀,所以狂话冇味,后来搅开d柚子蜜就好d,茶味几香,不过猪觉得草莓梳打吸引d🤗

草莓梳打同柚子冰茶

前菜