2024-01-27 213 浏览
走过唐记包点,呢间饮茶地方真系吸引到我停低脚步。叹返几款点心之后,肚仔就满満地好开心㗎!烧卖超级弹牙,啖啖虾肉,咁多料真系对得住食家😋;牛肉球嘅味道够哂嘢,枝竹底下吸饱咗汁水后,口感又滑又入味!鸡扎嘅腐皮外皮韧劲十足,每一啖都饱含真材实料嘅鸡肉同芋头👍。另外,腐皮卷内馅丰富得嚟又唔失那份清新,好好味呀!我又试咗个马拉糕,外表普普通通,但食落去嘅质感就真系软绵得黎又唔会过于甜腻;而个菜脯包,啖啖都系开胃落喉。试完呢啲之后,突然间感觉到面包店唔止系拯救我超忙早晨嘅英雄,佢哋每一款点心都系用心制作,值得一试再试!最后,唔得唔提提包装得嚟又方便携带嘅樽装奶茶。饮一口,茶香扑鼻,丝般滑顺,即刻令我精神番晒嚟!啱晒香港人快节奏嘅生活🥤。总之,喺唐记包点嘅一餐,真系满足到我嘅胃,又暖哂心,深得我心!✨👌