2022-04-20
沿住中环soho条扶手电梯一直上,终于到伊利近街啦,呢度旺中带静,咖啡店食物以澳洲风为主,皆因其中一位店主曾于澳洲居住Crispy Gee卖相好靓呀,用上食用花作点缀,又睇得又食得,香炸鸡扒炸得又脆又juicy,酸种面包配水波蛋同牛油果味道好夹,最出色系佢个自家制蛋黄酱,甜甜辣辣,好好味Croissant French牛角包窝夫好酥脆,配以自家制蓝莓糖渍,仲有蓝莓、士多啤梨,成个食起黎味道唔太甜,仲带有少少果酸Dirty奶同咖啡既分层明显,咖啡味香浓,饮到尾唔会都唔会变左饮奶水咁Latte奶泡打得几绵滑,但拉花有点散,应该同朋友个特别request有关, 佢要d奶热d, 我知道奶温度过高绝对会影响整杯既口感同味道,亦都影响拉花,不过朋友喜欢就好了☺️全店以奶黄色佢主调,柔和又舒服,放lunch过去放松下,真系非常不错既一小时
Crispy Gee
Croissant French